MİNİMALİST AYDINLATMALAR

avize modelleri

Merhabalar efendim.
Çok uzun zaman önce yapmış olduğumuz bir araştırmanın dosyasını anca şimdi açabiliyoruz.
Avizeler, avizelerimiz...
Farsça kökenli olan "avize" kelimesi asılan şey anlamına gelmekte ve bizi pek şaşırtmamakta.
Eskilerde tavana asılan tahta vb. parçalarına mum diken insanlık şimdilerde çok farklı tasarımlar ortaya çıkarıyor. Doğu'ya baktığımız zaman bu dosyada görüğümüz gibi tasarımlar görmemiz düşük ihtimal tabi ki. Oryatlizm'in havası bir başka oluyor çünkü. Daha havalı, daha ince işçilik isteyen işler ortaya çıkıyor. Hepsi bizim bebeklerimiz!

avize modelleri

Bu dosyada minimalist çizgilerle oluşturulmuş avize örnekleri mevcut.
Tüm ürünleri tek başına görsek "bu ne ucube şey böyle be!" diyebiliriz ama hepsi harika bir dekorun içinde imaj unsuru gibi çekilmiş.
Kullanımları oldukça kolay duruyor ve Nesibe Ablamızın dediğin gibi "Kız bunlar kolay kolay toz tutmaz. Bir kerede de siliverirsin!" Bizce de çok haklı!

Diğer yandan avizelerin neden hep oval tasarımlara sahip olduğunu merak ediyorsanız bunun sebebi ışığın daha fazla alana yayılması. Eğer evizin aydınlatmasını sıkıntılı buluyorsanız alacağınız avize geniş ve oval olmalı.

avize modelleri


avize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleri


Tabi bir de rose gold esintisi var. O olmazsa olmaz zaten. Apple bile ürünlerinde kullanıyorsa eğer bu renkten beklentiniz büyük olmalı. Telefonda, tavanda, avize de her yerde görebilmelisiniz. Ben şahsen görmek çok isterim. Onun dışında sadece cam kullanılarak yapılan aydınlatmalar var. Bu tip aydınlatmalarda önemli olan içine takacağınız ampülü iyi seçmeniz. Oldukça havalı ve değişik bir ürün seçmeni lazım yani. Neden diye sorarsanız; ilk göze çarpan ve tasarımı tasarımı yapan aslında içine takılan ampül oluyor. Bazen ampüle avizeden daha çok para gidiyor hatta. İncelediğiniz zaman bazı avizelerin, sanki sırf bu ampüllerin satılması için yapılmış olduğunu düşünebilirsiniz. 


avize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleri


Aydınlatırken güzelleştirin, güzelleştirirken aydınlatın!
Heyt be! Slogan gibin oldu yeminle!


avize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleri


Avizelerin büyük bir çoğunluğunda metal ve camın kankalığını görüyoruz.
Cam dediğimiz şey genelde ampül amma uyum tam gaz devam ediyor tabi ki.
Ha bir de arada betonarme işler de olmuyor değil. 


avize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleriavize modelleri


Ahşabın sıcaklığından vazgeçemeyenler için de tasarımlar bulmadık değil.

avize modelleri

avize modelleri

Şu an Türkiye'de en yaygın olan modeller aşağıda görmüş olduğunuz avizeler.

avize modelleri

Son olarak buraya TIKlarayak aşağıda görmüş olduğunuz tasarımların yapım sürecini görebilir.
Ay keşke biz de yapsak diyebilirsiniz.
Sevgiyle kalın :)

avize modelleri

Hiç yorum yok:

Fikrinizi almak isteriz.

Blogger tarafından desteklenmektedir.